Etsi

Loviisan Ratsastajien vuoden 2021 hallitus esittäytyy


Esma Haddas

Hallituksen puheenjohtaja

Olen... Esma Haddas, ammatiltani ratsastuksenopettaja. 
Perustin ratsastuskoulun Loviisaan Hagalund nimiselle tilalle Haddomin kylään vuonna 2000. Olen toiminut siitä lähtien ratsastuskouluyrittäjänä. Perheeseeni kuuluu maanviljelijä aviomies, kaksi lasta sekä aikamoinen liuta lemmikkieläimiä. 
Harrastan... aktiivisesti ratsastusta, erityisesti este- ja kouluratsastusta, taidemaalausta sekä lastensatujen ja romaanien kirjoittamista. 
Ensikosketukseni hevosiin... sain isosiskoni ratsastusharrastuksen kautta Jepalla Sarfbackan Ratsastuskoulussa Pernajassa. Heti pikkutyttönä haaveilin pääseväni hevosen selkään, mutta oli odotettava muutama vuosi ennen kuin toiveeni vihdoin toteutui ja pääsin alkeiskurssille ja Nessu-ponin selkään. Siitä se sitten lähti liikkeelle, eikä loppua näy. Yhteistyö Jepan kanssa jatkui läpi nuoruusvuosien ja myöhemmin opiskelin hevosalalle oppisopimusoppilaana hänen tallillaan. 
 Hevosessa minua kiehtoo... herkkyys, aistillisuus ja voima. 
 Ratsastuksessa on hienoa... tuntea yhteys hevoseen, sulautua sen liikkeisiin ja ymmärtää sen olemusta. 
 Olen mukana Loviisan Ratsastajien hallituksessa, koska... pidän paikallisen ratsastusseuran olemassaoloa alueen harrastajille tärkeänä. Samanhenkisten ihmisten kanssa yhdessä touhuaminen on hauskaa ja seuratoiminta on minulle mieluisaa puuhaa.
Minulle seuratoiminnassa on tärkeää... edistää hevosten hyvinvointia ja luoda yhteisöllisyyttä, ”me-henkeä” Loviisan alueen hevosista kiinnostuneiden ihmisten kesken. Paikallinen ratsastusseura on parhaimmillaan jäsenilleen monipuolinen tukiverkko ja tiedonjakaja sekä yhteisöllisyyden kautta tärkeä henkinen voimavara. 
Lopuksi haluan sanoa että... Loviisan Ratsastajat sai alkunsa vuonna 2018 kahden paikallisen ratsastusseuran liittyessä yhdeksi. Seurojen yhdistyminen ja Loviisan seudun ratsastusharrastajien yhteen saattaminen on hieno lähtökohta kehittää elinvoimaista paikallista ratsastusseuraa.

Mia Grönstrand

Hallituksen varapuheenjohtaja

Olen... Mia Grönstrand, eläinrakas viestintäalan ammattilainen Loviisan Kuggomista. Perheeseeni kuuluu aviomies, kolme lasta sekä kissoja, vuohia ja kani. Koira on seuraavaksi hankintalistalla. 
Harrastan…ratsastusta ja muuta liikuntaa monipuolisesti ja innostuksen mukaan. 3. Ensikosketukseni hevosiin… tapahtui Sarfbackan ratsastuskoulussa 80-luvulla kun siskoni ja äitini ratsastivat siellä. Vieläkin muistan monet hevoset nimeltä ja ulkonäöltä. Itse aloitin ratsastamisen kuitenkin vasta aikuisiällä Porvoossa, ja olen sen jälkeen ollut tuntioppilaana kaikissa Loviisan seudun ratsastuskouluissa, joista kaikista on jäänyt mahtavat muistot. Viime aikoina olen ratsastanut pääasiassa Esman ratsastuskoululla. Hevosessa minua kiehtoo… hevosen lämpö ja viisaus, voima ja lempeys. 
 Ratsastuksessa on hienoa… hevosen ja ihmisen välinen yhteistyö. Ratsastajana haluaisin kehittyä niin, että hevosella olisi kanssani hyvä olla. Toisinaan olen innostunut myös kokeilemaan osaamistani paikallisissa koulukilpailuissa pilke silmäkulmassa. Onnistuminen ja palaute motivoi eteenpäin.  
Olen mukana Loviisan Ratsastajien hallituksessa, koska …on tärkeää, että meillä seudulla säilyy oma ratsastusseura ja katson, että vetovastuuta on itse kunkin välillä otettava ettei toiminta lopahtaisi. Olen aikaisemmin toiminut myös Itä-Uudenmaan Ratsastajissa (IUR), joten seuratoiminta on tuttua.
Minulle seuratoiminnassa on tärkeää… yhteinen tekeminen yhteisen asian ja kiinnostuksen kohteen puolesta. 
Lopuksi haluan sanoa…Toivon, että kaikki seudun ratsastajat ja hevosihmiset löytäisivät seuramme ja osallistuisivat toimintaamme, jotta saamme seuramme pysymään elinvoimaisena ja toiminnan mielekkäänä.

Luru Hirva

hallituksen jäsen

Olen... Luru Hirva 50-v. Ammatiltani olen mainonnan suunnittelija, Art Director. Yhdeksän vuotta sitten ostimme mieheni kanssa vapaa-ajan kodin Loviisan Tavastbystä. Maaseutu vei mukanaan ja koti Helsingin keskustassa jäi ja muutimme vakituisesti tänne. Perheeseemme kuulu koiramme Kerttu ja haaveena on laajentaa perhettämme tulevana kesänä kanoilla ja kukolla. 
 Harrastan... ratsastuksen lisäksi sukellusta ja golfia. Olen intohimoinen sienestäjä, puutarhuri, remontoija ja entisöijä. Minulla on aina joku projekti käynnissä. Lisäksi teen taidetta, lasitöitä, keramiikkaa, kuvanveistoa ja maalauksia. Olen mukana vapaaehtoistöissä. 
 Ensikosketukseni hevosiin... oli ponileiri 7-vuotiaana. Olen ratsastanut epäsäännöllisesti nuoruudessani ja 30 vuoden tauon jälkeen aloitin Esman tallilla ratsastuksen uudestaan. 
 Hevosessa minua kiehtoo... niiden lämpö ja voima. Rakastan hevosen tuoksua. Kun tulen tallille ja saan painaa nenän kiinni hevosen lämpimään karvaan, muu maailma katoaa. Se on taikaa. 
 Ratsastuksessa on hienoa... yhteys hevoseen ja oma kehitys. Ratsastaja ei ikinä ole valmis, opittavaa on aina. On mahtava tunne kun jokin tunnilla suoritettava asia onnistuu ja tuntee yhteyden ratsuunsa. 
Olen mukana Loviisan Ratsastajien hallituksessa, koska... ajattelin, että yhdistys voisi hyötyä ammatillisesta taustastani. Haluaisin ratsastuksen ja hevosten kautta levittää tietoisuutta maalla asumisen iloista. Lisäksi ajattelin että on yksinkertaisesti hauskaa päästä kehittämään asioita kivojen ihmisten kanssa. 
Minulle seuratoiminnassa on tärkeää... yhteistyö, yhteisöllisyys sekä suunnitelmallisuus. Kannattaa asettaa tavoitteet korkealle ja tehdä määrätietoisesti työtä niiden saavuttamiseen.
Lopuksi haluan sanoa että... me kaikki hallituksessa toimimme jäseniämme varten. Yhtenä tärkeänä tavoitteenamme on yhdistää loviisalaisia ratsastajia ja talleja, kaikkia toimijoita ja hevostoiminnasta kiinnostuneita. 

Vivan Fält

hallituksen jäsen, rahastonhoitaja

Olen... Vivan Fält, 47 vuotta ja asun Tesjoella omakotitalossa mieheni ja kissan kanssa. Perheeseen kuuluu myös tytär Emilia, joka tällä hetkellä on Saksassa tallitöissä. Hän lähti sinne kohta 2 vuotta sitten " kolmeksi kuukaudeksi". Olen töissä Porvoon ABB´llä asiakaspalvelussa. 
Harrastan... ulkoilua ja kesällä veneilyä. Varsinkin nyt korona-aikana olen hyvin aktiivisesti tutustunut lähiympäristön ulkoilualueisiin.
Ensikosketukseni hevosiin... olen minäkin, niin kuin niin moni muu, saanut Sarfbackan Ratsastuskoulussa Jepan opeissa 80-luvun ihan alussa. Siellä oli luottoponi Nalle, joka antoi minulle turvallisen perustan ratsastukseen. Ratsastin sillä yli 20 kertaa, ennen kuin uskalsin siirtyä seuraavan ponin selkään. 
Hevosessa ja ratsastuksessa minua kiehtoo... yhteistyö eläimen kanssa ja se tunne kun huomaa, että sekä hevosella että ratsastajalla on hauskaa ja nauttivat. Olen pitänyt monta taukoa tästä harrastuksesta, mutta aina vaan huomannut palaavani takaisin näihin piireihin.
Olen mukana Loviisan Ratsastajien hallituksessa, koska mielestäni Loviisa tarvitsee Ratsastusseuran ja olen mielelläni osa tätä porukkaa. 
Minulle seuratoiminnassa on tärkeää tehdä yhdessä töitä, saman asian puolesta.
Lopuksi haluan sanoa että hevosharrastus ei ole pelkästään ratsastusta, on niin paljon muutakin mitä voi touhuta näiden eläimien kanssa. Vaikka et voi tai et halua tai sinulla ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta ratsastaa, voit kuitenkin olla osa tätä yhteisöä.  

                                                                         Seura/Föreningen

Yhdistyksen toiminnan tarkoitus / Föreningens verksamhetssyfte

Yhdistyksen tarkoituksena on Loviisan seudun hevosmiestaidon ylläpitäminen ja kehittäminen sekä ratsastustiedon ja -taidon edistäminen niin, että mahdollisimman moni seuran jäsen voisi harrastaa hevosia turvallisesti oman fyysisen ja henkisen terveytensä edistämiseksi. Yhdistyksen tarkoituksena on myös aatteellisesti ja taloudellisesti tukea Loviisan seudun ratsastusurheilua ja herättää jäsenissään oikeaa urheiluhenkeä. 

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys 
• järjestää harjoitus- ja valmennustilaisuuksia 
• antaa tietopuolista opetusta 
• hankkii tarvittavia välineitä 
• toimeenpanee kilpailuja, näytöksiä, kursseja ja juhlia 
• tukee jäsentensä harrastus-, valmennus- ja kilpailutoimintaa.

Föreningens syfte är att upprätthålla och utveckla Lovisa-regionens Horsemanship och främja kunskaper samt färdigheter inom ridsporten för att så många medlemmar som möjligt inom föreningen kan ha hästar som sin hobby på ett säkert sätt som sedan främjar deras mentala- och fysiska hälsa. Syftet med föreningen är också att idealiskt och ekonomiskt stödja Lovisa-regionens ridsport och väcka i sina medlemmar en bra idrottsanda.

För att föreningen skall kunna uppnå sitt syfte 
• ordnas träning- och coaching tillfällen 
• ges teoretisk undervisning 
• skaffas nödvändiga redskap 
• genomförs tävlingar, uppvisningar, kurser och fester 
• stöder sina medlemmars hobby-, coaching- och tävlingsaktiviteter.